fallback

Зад кулисите на един гръцки брокер

Bloomberg разговаря с Александрос Мораитакис, президент на Nuntius „Бокерски и инвестиционни услуги“

01.07.2015 | 12:19 Автор: Виктория Крумова

Александрос Мораитакис, президент на Нунтиус брокерски и инвестиционни услуги: Цените на акциите паднаха с 95%. Това, което се случи, е невероятно.

Казвам се Александрос Мораитакис, президент на Nuntius „Бокерски и инвестиционни услуги“. В момента не можем да търгуваме през тези шест дни. Дори сега, докато разговаряме, не знаем дали можем да се справим с търговията в четвъртък и петък. Гърците, които имат гръцки акции, само гръцки акции, се страхуват, че ако пазарът се срине, ще имат огромни загуби. Утре трябва да платим заплатите и бонусите на персонала си. Не знам как ще го направим, ако банките са затворени. Това е нещо, което се случва за първи път в историята. Ние сме единствената компания, увеличила броя на служителите си. Сега имаме 35 души в офиса и сме по-защитени от останалите.

Още по темата

Политиците имат познания, имат информация и ако искат, имат възможност да спечелят много пари, като купуват и продават разумно и като продават и купуват неразумно. Това е престъпно – да се възползват от информацията. Имат информация и могат да се възползват от нея или не.   

 

fallback
fallback