Какво се случва в Twitter

Интервю с Дик Костоло, изпълнителен директор на Twitter за телевизия Bloomberg от Сан Франциско

17.06.2015 | 17:56 Редактор: Георги Стоянов
Какво се случва в Twitter

Вие станахте изпълнителен директор на Twitter преди 5 години, кога осъзнахте, че с вас е свършено?

Дик Костоло, изпълнителен директор на Twitter:

Звучи все едно съм умрял.  С мен не е свършено. Започнах да разговарям с борда на директорите, няколко членове на борда, в края на миналата година.

Още по темата

Казах им – вижте, следващата година е 6-тата ми в компанията, нека да започнем да мислим, какъв ще е планът ни за приемственост в ръководството.

Характеристиките, които всички ще търсим в следващия лидер, като цяло, са упоритост и..

А какво ще кажете за технически  лидер? Това важно ли е? Или продуктов лидери?

Дик Костоло: Не мисля, че за което и да е от тези неща, конкретно може да кажем, трябва ни някой, който знае точно това и това.

Една от причините, поради която решихме на последната си среща, че сега би бил добър момент да го направим и да продължим напред, е, защото сме толкова уверени в нашия екип.

Догодина ще видите представяне от наша страна, каквото не сте виждали преди. Имаме неща, които ще представим тази есен, за които съм толкова въодушевен, че нямам търпение да ги покажем на хората.

В такъв случай, какво пространство за маневриране ще има новият изпълнителен директор? Ще може ли да взема големи решения и да променя неща?

Дик Костоло: Всички в борда на директорите признаваме, че изпълнителният директор трябва да има свободата да прави това, което е необходимо.

Виждате ли се като дългосрочен член на борда на директорите на Twitter?

Дик Костоло: Мисля, че ще остана за неопределено дълго време. Винаги се оглеждаме за нови членове на борда - хора, които да ни помогнат и да ни дават различни перспективи.

И когато дойде времето, когато бордът реши или акционерите решат, че е време някой друг да поеме тази роля, аз ще бъде напълно съгласен с това.

Така че какво друго ще правите след юли, освен задълженията ви като член на борда на директорите?

Дик Костоло: Наистина нямам планове и си мисля, вижте, винаги съм съветвал хората да минават през тези периоди на преход, да си вземат малко почивка, така че ще се опитам да последвам съвета си.

Някога бихте ли се върнали към стендъп комедията и ако да, какви теми имате от последните 5 години?

Дик Костоло: Не мисля, че би било умно от моя страна да се върна към стендъп комедията. Красотата на платформата е, че вече не ми трябва да го правя пред публика, за да ме ядосат - могат да ме ядосат в реално време навсякъде по света.