fallback

FX резервите се свиват с $400 млрд

Коментар от Ню Йорк на Скот Рен, Wells Fargo

09.06.2015 | 07:25

Коментар на старши анализатора на Wells Fargo Скот Рен заедно с Лиса Абрамович и Джо Уезентал от Bloomberg на FX резервите и пазара на облигации в предаването с Алекс Стийл "Bloomberg Markets.".

Още по темата

Скот Рен, Wells Fargo: Ако разгледаме нещата от гледна точка на капиталовите пазари, моята прогноза е, че тази година, представянето на големите американски компании ще бъде най-силно. До края на 2015 след тях ще се наредят развитите държави извън САЩ и чак след това ще са развиващите се пазари.

Един от факторите, който трябва да имаме предвид и който ще продължи да оказва влияние, е размерът на доларовия дълг на развиващите се страни. Проблемът е, че пазарните участници са разтревожени дали ще видим ново поскъпване на щатския долар. Според мен едва ли, но все пак има огромно количество задължения, които трябва да се плащат и тези държави са принудени да защитят валутите си до известна степен. С това са свързани опасенията в момента, а обикновено когато на пазара има страх, ставаме свидетели на разпродажби.

Моето мнение е, че тази тревога по отношение на доларовите дългове на развиващите се пазари, ще продължи още известно време.

Другата неизвестна са облигационните пазари в Европа. Там също станахме свидетели на разпродажби, лихвите бяха на рекордно ниски нива за доста дълго време и сега постепенно започват да се нормализират".

 

fallback
fallback