Защо инвеститорите трябва да погледнат към Италия

Коментар на Джеймс Беван, инвестиционен директор на CCLA Investment Management за телевизия Bloomberg от Лондон

08.06.2015 | 16:01 Редактор: Георги Стоянов
Защо инвеститорите трябва да погледнат към Италия

Джеймс, говорихме, че това е голяма седмица за американската икономика - данните от там, но какво още ви е привлякло вниманието? Пишете за повишения апетит за инвестиции в Италия? Тук има една страница за макроикономическата картина и една страница за Италия.

Джеймс Беван, инвестиционен директор на CCLA Investment Management:

Още по темата

Бях длъжен да напиша за макро икономическата картина. Всъщност Италия е наистина интересна история, защото когато някой говори за периферията на еврозоната, обикновено става въпрос за големите предизвикателства, които Гърция крие не само за доверието, но и за самата тъкан на европейските договори.

Хората с които разговарям, казват – ние няма да отидем в Италия, те са много неефективни, имат много структурни проблеми, наистина няма какво да правим там.

Вие споменахте тази сутрин, че в класацията на Световната банка за лекотата, с която правим бизнес, Италия се нарежда след Руанда.

Джеймс Беван: Да, много хора ще кажат това, аз също бих го признал, но трябва да погледнете, как се променя картината.

Италия е поела на пътешествие, ситуацията в Италия се подобрява много бързо и освен това имам и някои фантастични възможности, страхотни компании.

Mediaset е страхотна компания, UBI и Pirelli – страхотни, страхотни компании. Ако сравните Pirelli с Michelin, Pirelli наистина впечатлява.

Точно там според мен трябва да се насочат дългосрочните инвеститори. Точно там трябва да погледнат.

Извинявайте, вашият аргумент е, че те са зле, но че ситуацията се подобрява.

Джеймс Беван: Абсолютно.

И че възстановяването е започнало и активите са евтини…

Джеймс Беван: Инерцията на това възстановяване вече е доста сериозна. Мисля, че има истинска решимост за провеждане на реформите, да се задвижи италианската икономика.