fallback

Гърция ще добави волатилност на пазарите: Гордън

Дъг Гордън, Russell Investments

02.06.2015 | 08:13

"Като цяло последните икономически данни от Съединените щати бяха позитивни, но все пак има някои неизвестни. Опасенията са свързани основно с това как биха реагирали централните банкери от Федералния резерв. Решенията на пазарните участници в момента се влияят много от очакванията им за бъдещите действия от страна на Фед. Иначе макроикономическата картина показа ръст на доходите на домакинствата с 0,4% през април, но в същото време потреблението остава почти без промяна. Което поставя под съмнение очаквания ръст на корпоративните печалби през втората половина на годината, въпреки ниските цени на петрола. Иначе индексът на промишлената активност  отчита високи стойности, подкрепен от новите поръчки и отчасти от спада на долара през април. Но в последните няколко дни зелените пари отново поеха във възходяща посока и се оттласнаха от дъното, достигнато преди няколко седмици"

 

Кога обаче ще видим връзката между ръста в промишлеността и разходите на потребителите? Защото в момента такава липсва...

Така е. В случая въпросът е дали наистина има фундаментална промяна в дела на спестяванията и нагласите на потребителите. Аз лично не мисля така, но със сигурност рецесията донякъде оказа своето влияние. В същото време обаче не вярвам, че американците ще се превърнат в нетни спестители в дългосрочен план".

 

 

fallback
fallback