fallback

Новият Aventador Superveloce

Интервю със Стивън Уинкелман, изпълнителен директор на Lamborghini

01.06.2015 | 11:31 Автор: Георги Стоянов

Стивън Уинкелман, изпълнителен директор на Lamborghini:

Кой купува тази кола? Собствениците на Aventador. Хората, които очакват Superveloce. За  четвърти път правим модел, който е от серията Superveloce.

Първият беше Miura, вторият Diablo и след това Murciélago. Така че това е едва четвъртият път, когато го правим. Ето защо има високи очаквания от страна на клиентите.

Още по темата

Тези лимитирани серии, които пускате, колко важни са те за жизнения цикъл на един модел? Колко лимитирани серии пускате за един подобен модел?

Стивън Уинкелман: Ние никога не говорим за бъдещето, защото винаги искаме да изненадаме клиентите си.

Пускаме специални серии, ако имаме добра идея за нещо, което е свързано с нас или с наш доставчик.

Такъв е примерът със серията Pirelli на Aventador, защото това е уникален доставчик - той е ексклузивен доставчик на гуми за Lamborghini от 1963.

Така че от основаването на Lamborghini решихме, че това е един добър партньор за нас.

Още по темата

И вие направихте специално кола, за да отидете на Нурбургринг с нея? Правите обиколка за по-малко от 7 минути. Какво означава това за Lamborghini и колко важна е тази писта като тест за вашите коли?

Стивън Уинкелман: Нурбургринг е много важен, защото тази писта е много дълга.

Тя има дълги прави участъци и трудни завои, така че само супер кола, която е добра във всеки един аспект би могла да направи обиколка за перфектно време.

Още по темата

И дори да имате други бързи коли, те просто не могат да се справят, защото или са добри само на правите участъци, или само на завоите, но балансът между тези дава елемента наистина е от решаващо значение.

Така че сме много горди с нашето Superveloce. Това е кола, която легално може да карате на улицата и която се произвежда серийно.

Нашите клиенти обикновено използват колата си през почивните дни. Някои ги използват и ежедневно, което е чудесно.

Ние полагаме все повече усилия, да докараме нашите клиенти и феновете на пистата не само, за да карат бързо и да експериментират с максималната скорост, но също така и за да ги научим на какво е способна тази кола – от сигурността до високата скорост.

Още по темата

Кои са клиентите ви в крайна сметка? Може ли да кажете, че това са хора, които работят на Wall Street или такива, които са спечелили от лотарията?

Стивън Уинкелман: Прави впечатление, че много от тези хора са спечелили парите си сами – тоест те притежават бизнес.

Обикновено са мъже. И в зависимост от това, от кой регион са, по-младите са от Азия, в Северна Америка обикновено това са мъже на средна възраст, а най-възрастните са тук от Европа.

Те се занимават с всякакви бизнеси, но като цяло са спечелили парите си сами.

fallback
fallback