Еврото изгуби 1,5% спрямо долара

Валутен коментар от Хонконг на Дейвид Инглес

20.05.2015 | 09:31
Еврото изгуби 1,5% спрямо долара

Еврото отбеляза двумесечен спад спрямо долара. Дейвид Инглес от Bloomberg коментира последните валутни новини от Хонконг в предаването "First Up."

Още по темата

"Еврото загуби нови процент и половина спрямо долара тази сутрин, след като от Европейската централна банка обявиха, че имат намерение да разширят програмата си за покупки облигации. Планът е да се увеличи месечният й обем до 60 милиарда евро през май и юни, преди очаквания спад на ликвидността през летните месеци. Новината засили спекулациите, че единната валута може да достигне паритет спрямо щатския долар. Цената на евровите фючърси отчете най-силния си дневен спад за последните четири месеца. Курсът на европейската валута се понижи до малко над 1,11 спрямо долара.

 

Още по темата

В Япония перспективите пред икономиката станаха доста по-розови след публикуването на предварителните данни за растежа през първото тримесечие. Те се оказаха по-добри от очакваното, както на тримесечна, така и на годишна база. Брутният вътрешен продукт нараства с 2,4% на годишна база, с което регистрира второ поредно силно тримесечие след предходните две разочароващи от миналата година.

 

Още по темата

В Индонезия централните банкери очаквано запазиха монетарната политика без промяна, но за сметка на това анонсираха нова порция от икономически стимули.  Институцията взе решение да облекчи условията по ипотечните кредити и да увеличи максималния им размер. Мярката важи и за купувачите на второ и трето жилище, макар и в не толкова голяма степен. Целите за икономическия растеж също бяха актуализирани до нива между 5,4 и 5,8 на сто"

 


коментирай >
ТV Програма
Сега
Следва
гледай на живо Video пълна програма