Какво мисли британският бизнес за напускането на Европейския съюз

Bloomberg разговаря с бизнесмени от Великобритания за евентуалното напускане на Европейския съюз

05.05.2015 | 10:49 Редактор: Виктория Крумова
Какво мисли британският бизнес за напускането на Европейския съюз

Грег Марш, onefinestay: Ако питате мен, мисля, че повече движение на способни, талантливи хора е по-добре. Очевидно има ограничения от обществен интерес и има определени общности, където няма достатъчно работни места, което създава напрежение. Но тук, в централен Лондон, мога да Ви кажа, че винаги имаме нужда от качествени хора, независимо дали са родени тук или на друго място. Силно препоръчвам да останем отворени за бизнес и че привличането на най-добрите, най-умните, най-способните хора не е от икономическа полза само в краткосрочен план, но също и в дългосрочен план, в  интерес на страната.

Хосе Невес, Farfetch: За Великобритания е изключително важно да задържим чудесната енергия, която имаме в страната. В лондонския ни офис имаме хора от 16 различни националности и това не е нарочно, а просто защото те са най-добрите, които намерихме. Наемаме хора от Силициевата долина, от Китай, от Скандинавските страни, от Бразилия и т.н. Това е нещо уникално за Лондон и прави града изключително силен.

Още по темата

Антъни Флечър, Graze: Никой не обича несигурността. Специално за Graze мога да кажа, че имахме огромен успех с разширяването в Америка, трябва да се съобразяваме с някои правила, да въведем определена система в останалата част от пазара. Европа е по-сложна. Всичко, което е по-сложно, ще направи работата на Graze там по-трудна.

Ед Рей, Betfair: Мисля, че имиграцията е голямо предимство, ако е правилната за бизнеса в тази среда. В даден момент може и да има опасения, но Европа е най-големият ни търговски партньор, така че в моя бизнес, както и много други, трябва да направим така че да е възможно най-лесно да се търгува.