fallback

Залозите за изборите във Великобритания достигат 100 мил. лири

Коментар на Матю Шадик, изпълнителен директор на Ladbrokers, Лондон

30.04.2015 | 16:29 Автор: Георги Стоянов

Залозите за политическите партии са истински хит. Но по-добри прогнози ли дават букмейкърите за резултатите от изборите от агенциите за проучване на общественото мнение?

Рори Скот, Paddypower: Това, което ви казват агенциите за проучване на общественото мнение, не винаги отразява реалността.

Например вземете UKIP. Може да не искате да си признаете пред агенция, проследяваща обществените нагласи, че членувате в UKIP, че подкрепяте UKIP.

Още по темата

Въпреки това виждаме, как за партията на Фараж се залагат огромни суми. Хората залагат на него независимо какъв е коефициентът.

Сега коефициентът за него е 1 към 5 - 1 към 6. Според агенциите обаче представянето му ще е на кантар.

Как се правят залози?

Коментар на Матю Шадик, изпълнителен директор на Ladbrokers: Тук в съседната зала са хората, които извършват търговията и определят коефициентите. Хората, които следят, че всичко е под контрол и които проследяват, кой на какво залага.

Каквото и да се случва, някъде по света, ние вероятно вече предлагаме залози за него. Тук имаме хора, които следят надбягванията с коне.

Тук пък имаме експерти по надбягвания с хрътки, защото има надбягвания цял следобед и вечерта също.

Малко по-натам откриваме момчетата, които контролират разплащанията с букмейкърските пунктове – те гарантират, че всичко е наред с трансфера на суми от всичките 2000 букмейкърски пункта в страната.

Ние сме напълно уверени, че тези избори ще генерират рекорден брой залози. Като ги сравняваме с тенденциите от 2010, сега залозите ще са два – три пъти повече.

Прогнозираме че от тези избори цялата индустрия за залагания на острова ще генерира около 100 милиона лири.

Проучванията на общественото мнение са просто снимки на обществените нагласи в точно определен момент.

Те не са създадени, за да дадат точна прогноза за това, което ще се случи. Докато залозите са точно това.

Хората се опитват да прогнозират, какво ще се случи след 4 или 5 седмици. Така че в този смисъл те трябва да са по-добри в даването на прогнози.

По- начина, по който вървят залаганията, изглежда, че ще стискаме палци на лейбъристите.

Защото повечето от залозите са за торите и колкото по-добре се представят те, ако например спечелят мнозинство - това ще ни излезе много, много скъпо.

Не много хора обаче искат да залагат на лейбъристите, така че може би това е един добър изход за нас.

 

fallback
fallback