Барак Обама за Транс-тихоокеанското партньорство

Изказване на американския президент след срещата си с Шинзо Абе във Вашингтон

29.04.2015 | 17:09 Редактор: Георги Стоянов
Барак Обама за Транс-тихоокеанското партньорство

По отношение на търговията ние разгледахме прогреса на нашите екипи в преговорите за финализирането на договора за Транс тихоокеанско партньорство.

Знам, че политиката, свързана с търговските отношение, може да е трудна и в двете страни, но също така знам, че премиерът Абе, като мен е решен да доведе тези преговори до край.

Още по темата

И аз съм уверен, че ще го направим. Факт е, че има много японски коли в Америка и аз искам да видя повече американски коли в Япония.

Транс тихоокеанското партньорство ще помогне за това. От споразумението ще спечелят работниците и в двете страни.

Нещо повече, TPP ще гарантира защитата на работните места и околната среда и ще ни помогне да заложим високи стандарти за търговията през 21 век.

Япония и Съединените щати имат високи стандарти по отношение на компаниите и корпорациите.

Опитваме се да сме отговорни, когато става въпрос за корпоративна култура. И тези високи стандарти са полезни както за нас, така и за региона.

На базата на прогреса, който отчитаме, премиерът Абе и аз обсъдихме, как Съединените щати и Япония,  - двете най-големи икономики зад идеята за  Транс тихоокеанското партньорство - сега ще работят заедно, за да убедят останалите ни партньори в необходимостта от бързо и успешно приключване на преговорите.