Акциите на Twitter се сринаха на фона на песимистично очаквания за продажбите

Коментар на Скарлет Фу за телевизия Bloomberg от Ню Йорк

29.04.2015 | 16:58 Редактор: Георги Стоянов
Акциите на Twitter се сринаха на фона на песимистично очаквания за продажбите

Twitter обяви резултатите си малко по-рано. Приходите на компанията са малко по-слаби от очакваните през първото тримесечие. Twitter също така понижава прогнозата си за годината. Резултатите обаче първо бяха публикувани от друга компания – Selerity, която предоставя данни за инвеститорите. Нека се обърнем към главният ни пазарен кореспондент Сларлет Фу. Това донякъде беше инцидент за Twitter, въпреки че предполагам, че нещата нямаше да са по-розови, ако просто данните се бяха появили 30 минути по-късно.

Скарлет Фу: Да, но това изненада всички. И може да видите щетите на нашия Bloomberg терминала тук.

Още по темата

Нека първо ви покажа движението в цената на акциите. Това е Twitter. Акциите се търгуваха малко под цената на затваряне от предишната сесия през по-голямата част от дена.

Това е моментът, в който заглавията започнаха да се появяват в самия Twitter, но от акаунта на друга компания – Selerity.

Акциите се стабилизираха за кратко тук. След което пак тръгнаха надолу и бяха спрени от продажба.

След това самият Twitter публикува резултатите си и когато акциите отново започнаха да се търгуват цената беше 40 долара за акция.

След това те леко се възстановиха и така спадът се оказа едва 20% вместо 26%. В момента акциите на Twitter се търгуват за 41,65.

Ще преместя малко този панел, за да може да видите търгувания обем. Търговията беше сравнително спокойна през по-голямата част от сесията, след което виждаме рязък скок точно около 15:10, когато тези заглавия се появиха.

След което имаме това спиране на търговията за около 10 минути. После търговията продължи и отново виждате тези обеми.

Искам да погледнем и тази графика, за да ви покажа приходите на Twitter през първото тримесечие.

Twitter обяви приходи за тримесечието, които се разминаха с очакванията на анализаторите.

Това са данните за първото тримесечие. Те илюстрират опасенията, че растежът на активните, месечни потребители на Twitter се забавя.

Това са резултатите, които те прогнозират за второто и третото тримесечие.

Вероятно анализаторите и инвеститорите може да предположат, че тези резултати ще се окажат по-слаби и именно тази ревизия в очакваните приходи е причина за спада на акциите.

Спадът в момента е с 18% до 42,21 долара за акция.

Това беше тримесечието на Twitter, което разочарова. Това е спадът.

Скарлет Фу: Това е спадът, това е тримесечието, което разочарова. Това са прогнозните данни за приходите от анализатори, които участваха в наше проучване.

Може да се обзаложите, че сега те понижават прогнозата си. Чакаме още подробности от изпълнителния директор на компанията Дик Костоло.