fallback

Bank of New York Melon ще се раздели с $714 млн

20.03.2015 | 06:12

BNY ще плати $714 млн за уреждане на съдебни спорове.

Коментар на Дейвид Инглес от Bloomberg на новините от валутните пазари на 20 март 3015 в предаването "First Up."

 

Още по темата

"Още една банка се съгласи да плати обезщетение, за да свали обвиненията за манипулации на валутните пазари, които бяха отправени срещу нея.

Bank of New York Melon ще се раздели със 714 милиона долара.

С тази сума банката ще уреди съдебните си дела и ще обезщети своит клиенти, които, според обвинението, са били ощетени през последните 10 години.

Като част от сделката банката ще трябва да освободи и някои от мениджърите, замесени в скандала.

 

20 март 2015 в Азия е доста натоварен ден за централните банкери.

В Южна Корея управителят на Централната банка говори пред шефовете на водещите банки в Сеул.

Той каза, че по отношение на предстоящото повишение на лихвите в Съединените щати, темповете ще са много по-важни от конкретния момент, в който ще започне.

И според него Федералният резерв  ще предпочете по-плавно увеличение, за да не сте стига до шокове на финансовите пазари.

 

Последният протокол от заседанието през февруари на Японската централна банка показа, че според членовете на борда по монетарна политика постепенното икономическо възстановяване ще продължи.

Те обаче не са единодушни по отношение на постигането на инфлационните цели.

Един от централните банкери е на мнение, че тя ще бъде постигната, докато други са на мнение, че в краткосрочен план инфлацията няма да прехвърли 1% и ще остане под натиск.

Все пак мнозинството от тях очакват целите да бъдат достигнати до кра яна фискалната 2015 година и смятат, че дотогава институцията трябва да продължи със стимулите".

 

fallback
fallback