fallback

Кой ще е новият изпълнителен директор на Standard Chartered

В мениджмънта на банката ще има сериозни промени

27.02.2015 | 11:03 Автор: Велко Каменов

Британската банка Standard Chartered ще осъществи едни от най-сериозните промени в мениджмънта си в историята, съобщава Bloomberg. Бил Уинтърс ще замени Питър Сендс като главен изпълнителен директор през юни 2015 г. и ще се опита да върне банката на пътя на растежа след слабите последните 2 години.

Уинтърс е на 53 години и е един от бившите изпълнителни директори на инвестиционната банка JPMorgan Chase. Понастоящем той управлява фирмата за управление на активи Renshaw Bay в Лондон. В съобщение от Standard Chartered казват, че Уинтърс ще се присъедини към банката през май, преди да заеме поста на изпълнителен директор през юни.

Президентът на Standard Chartered Джон Пийс ще напусне банката през 2016 г. докато директорът за Азия Джаспал Биндра планира да се оттегли от поста си по-късно през 2015 г. Трима души ще напуснат борда на директорите, като двама от тях ще се пенсионират. Броят на директорите в борда ще бъде намален до 14.

Сендс напуска Standard Chartered след като през последните 2 години не успя да се справи със спада в цената на акциите на банката, чиито печалби намаляват. Инвеститорите реагираха положително на новините. След обявяването им акциите на банката поскъпнаха с 5,2% по време на търговията в Лондон.

 

fallback
fallback