Orange с предпазлива прогноза за 2015

Коментар на Керълайн Хайд за телевизия Bloomberg от Лондон

17.02.2015 | 14:36 Редактор: Георги Стоянов
Orange с предпазлива прогноза за 2015

Това са резултатите на Orange, които получихме тази сутрин. Ако погледнете продажбите, те леко изпреварват очакванията на анализаторите за четвъртото тримесечие.

Продажбите за четвъртото тримесечие достигат 10 милиарда евро. Малко над очакваните 9,88 милиарда.

Orange казват, че потвърждават прогнозата си за печалбата преди данъци и такси за 2015, която се очаква да достигне 12,19 милиарда евро.

Те предвиждат леко покачване на приходите през 2015 и също така казват, че продажбите ще се стабилизират през 2015 или 2016.

Те ще продължат усилията си да стабилизират маржа на печалбата си преди данъци и такси, подчертавайки, че тенденцията при продажбите ще продължи да се подобрява.

Те определят прогнозата си за 2015 като предпазлива и това без съмнение ще привлече вниманието на анализаторите.

Със своя изпълнителен директор Стефан Ришард Orange продаде редица активи на пазари като Швейцария и Доминиканската република, за да подкрепи операциите си в страни като Испания и Египет.

Наскоро Orange и техният германски партньор Deutsche Telecom се споразумяха да продадат британския си джойнт венчър EE на BT. Тази сделка е на стойност 19 милиарда долара.

Orange направи оферта от 3,4 милиарда евро, за да придобие испанския телекомуникационен оператор Jazztel.

Това е техният най-голям опит за придобиване от близо десетилетие. Офертата се разглежда от европейските регулатори.

Така че като цяло имаме бизнес, който продава различни активи, като за сметка на това е фокусиран върху своята програма за придобивания и разбира се, те следят конкуренцията на местния френски пазар.

Говорихме вчера за някои от потенциалните сливания и придобивания, на които може да стенем свидетели на френския пазар.

Има вероятност Altitude да направи оферта на Bouygues. Altitude вече притежава SFR. Може ли тази комбинация да измести Orange от водещата позиция на френския пазар?

Франция определено е един много конкурентен пазар, а ние току що получихме резултатите на Orange.