Лонгуърт: Увеличаването на заплатите е нещо хубаво

Генералният директор на Британската търговска камара говори пред Bloomberg

10.02.2015 | 16:06 Редактор: Велко Каменов
Лонгуърт: Увеличаването на заплатите е нещо хубаво

Генералният директор на Британската търговска камара Джон Лонгуърт заяви, че увеличението на заплатите като цяло е нещо хубаво, когато бизнесът може да си го позволи. По думите му ръстът в заплатите мотивира хората да работят повече и води до разпределение на ползите от икономическия растеж и до увеличение на приходите от данъци.

С възстановяването на британската икономика, Лонгуърт вижда възможности и за увеличение на заплатите в Обединеното кралство. Особено малките и средните предприятия първо трябваше да преминат през рецесията, да се възстановят и да натрупат отново парични средства, поясни директорът на търговската камара на Вликобритания.  Едва след това те започват да мислят за разширяване на бизнеса и за споделяне на ползите, до които води растежът.

Лонгуърт коментира и ситуацията в Гърция. Той успокои, че според цялата информация, която получава от Европейския съюз, финансовата система на Европа е много по-силна сега в сравнение с преди няколко години. Затова дори Гърция да излезе от еврозоната, проблемите за Европа няма да са толкова сериозни.