Столична община залага с 30 млн. лв. по-голям бюджет за 2015 спрямо 2014

391 млн. лв. са очакваните приходи за столицата от оперативни програми, коментира Елен Герджиков

06.02.2015 | 10:30 Редактор: Мариета Иванова
Столична община залага с 30 млн. лв. по-голям бюджет за 2015 спрямо 2014

С 30 млн. лв. по-голям бюджет за 2015 спрямо 2014 залага Столична община, сподели в Сутрешния блок на Bulgaria On Air председателят на СОС Елен Герджиков. Той подчерта, че бюджетът за 2015, който предстои да се гласува след по-малко от седмица, е 1.490 млрд. лв.

„Това е много голям успех с оглед на трудните години, в които живеем. Той е по-голям с близо 30 млн. от този миналата година“, заяви Герджиков. - „В рамките на този бюджет 720 млн. лв. са заделени за капиталови разходи и са включени в инвестиционната програма“.

В отговор на коментара на водещата Йоанна Николова, че по-голямата част от тях е предвидена да бъде осигурена от европейски средства, Герджиков подчерта, че „Столична община е доказала, че е един от отличниците по усвояване на средства от ЕС“. Той допълни, че трите приоритетни програми за столицата са „Транспорт“, „Екология“ и „Региони в растеж“. От тях са заложени приходи от порядъка на 391 млн. лв.

Герджиков подчерта, че тегленето на външен заем винаги е вариант при проблем с усвояването на средствата по програмите, тъй като „най-важно е изпълнението на капиталовата програма“.

Вижте цялото интервю от видео файла.

 


1
0 rate up comment rate down comment 0
GLOBALUSER
преди 9 години
Община София разхищава пари за крайградските линии. Недопустимо е за град Банкя да се дублира удобната ЖП линия. Общината на Банкя трябва да печели от минералните извори и сама да си решава вътрешните транспортни проблеми. Например автобуса до "спалната зона" Михайлово" с цена 1 лев, спира на 200 крачки от зона в която се стреля без предупреждение/ източно от гробището/. Забел. Става дума за усвояване на европари за горски поляни над последните колиби. Сигнализирай за неуместен коментар