Greylock Capital: Гръцкият фондов пазар е привлекателен

Коментар на Ханс Хюмс, председател на Greylock Capital за телевизия Bloomberg

03.02.2015 | 15:11 Редактор: Георги Стоянов
Greylock Capital: Гръцкият фондов пазар е привлекателен

В крайна сметка как ще приключи всичко това? Имам предвид, когато имате толкова различни фракции с толкова различни роли. Германците казват, защо трябва да субсидираме гръцките работници, които не искат да работят? Как може да бъде постигнато някакво съгласие?

Ханс Хюмс: Интересно е, като се замисля, че средното положение между тези две позиции винаги е много по-лесно постижимо, отколкото тона на изказванията от миналата седмица предполага.

Още по темата

Гърците трябва да се откажат от фокуса върху създаването на държавни работни места и да се съсредоточат върху реформите.

Мисля, че германците искат от тях да продължат да правят това, което са обещали в програмата.

Сега обаче имаме нов премиер, който обеща на избирателите, точно обратното.

Ханс Хюмс: Това е вярно. От друга страна болшинството от Гърците искат страната им да остане в еврозоната.

Така че това, което той трябва да направи, е да покаже, че може да накара икономиката да заработи, да приложи на практика структурните реформи и в същото време да не се кара с германците.

Робърт Шулер ни гостува миналата седмица и той каза, че Гърция, поне от гледна точка на фондовите пазари всъщност представлява една добра инвестиционна възможност. Определено бихте искали да се възползвате, когато всички са избягали. Какво мислите?

Ханс Химс: Аз бих се съгласил. След като привлякоха Lazard  като консултант, това са перфектните хора, които да кажат на Сириза, че може би трябва, ако не друга да са малко по-формални при воденето на преговори.

Така че ако те бъдат научени на представят позицията си правилно, тогава могат да получат подкрепата, от която се нуждае банковата им система и това може да бъде основата за едно много добро възстановяване на фондовия им пазар.