Uber обещава 50 хиляди работни места в ЕС

Коментар на Ханс Никълс за телевизия Bloomberg от Мюнхен

19.01.2015 | 15:52 Редактор: Георги Стоянов
Uber обещава 50 хиляди работни места в ЕС

Ханс Никълс: Добро утро Марк, ти видя, какво Uber се опита да направи вчера. Те направиха опит за помирение.

Има голямо напрежение между регулаторите и тази новаторска компания в цяла Европа.

Но това, което Uber се опитва да направи, е да покаже, че тяхната стратегия не е толкова противоречива и техният изпълнителен директор господин Каланик обеща доста работни места за икономика, която се нуждае от тях отчаяно.

Още по темата

"Искаме 2015 да се превърне в годината, в която ние ще стартираме едно ново партньорство с европейските градове. Ние настояваме за прогресивни регулации, които ще гарантират иновациите и ще помогнат за изграждането на смарт градовете на утрешния ден, за които говорих по-рано. Ние ще осигурим ключови градски услуги чрез партньорства в сферата на обмяната на данни и технологиите.

И ще гарантираме сериозни икономически дивиденти за градовете и техните икономики. Какво означава това в края на 2015? Това означава, че ако успеем да осъществим тези партньорства, ние ще създаде 50 хиляди нови работни места в Европейския съюз", казва Травис Каланик, изпълнителен директор на Uber.

Ханс Никълс: Забележете неговите коментари за прогресивните регулации. Това е директор на компания, която иска да отправи ясен сигнал, че е склонна да работи с регулаторите, за да реши част от проблемите, пред които е изправена.

И те имат тези проблеми по целя континент. Разбира се, другата тема на дискусиите тук в Мюнхен е 11-тата дигитална конференция - сделки, кой кого ще придобие, кой къде ще инвестира.

Deutsche Telecom обяви вчера, че те ще инвестират 23,5 милиарда евро в нова инфраструктура. Това е огромна сума.

Искам само да ви обърна внимание, когато говорим за тези 50 хиляди работни места. Това са 50 хиляди работни места за една година.

И забележете, как Каланик, Травис Каланик, изпълнителният директор на Uber говори не за страни, а за градове. Това е стратегия, насочена конкретно към градовете.

Ще видим, колко успешна ще е тя и каква ще е реакцията на регулаторите не само тук в Мюнхен, но в цяла Европа.