fallback

БТПП настоя пред Лукарски за прозрачност при организацията на обществените поръчки

От бизнеса настояват за облекчаване регулаторните режими

12.12.2014 | 15:48 Автор: Мариета Иванова

Председателят на БТПП Цветан Симеонов е обърнал внимание на икономическия министър Божидар Лукарски на необходимостта от по-голяма прозрачност при организирането на обществените поръчки от Българската агенция за инвестиции (БАИ) и Изпълнителната Агенция за насърчаване на малките и средните предприятия (ИАНМСП), съобщават от пресцентъра на БТПП.

На разговорите са присъствали още Евгени Евгениев, председател на ТПП-Враца, в качеството си на представител на Регионалните търговско-промишлени палати в ИС на БТПП, и Лъчезар Искров, представител на Браншовите организации в ИС на Палатата.

Според представителите на бизнеса незабавно трябва да бъдат предприети мерки за ограничаването и облекчаването на регулаторните режими, както и за максималното опростяване на административните процедури и услуги. Належащо е въвеждането на разходопокривния принцип за определяне на държавните такси.

Председателят на БТПП е обърнал внимание върху наложителността от по-голяма прозрачност на дейностите на монополните дружества.

М

инистър Лукарски отбелязал, че е планирано възобновяване на Съвета за икономически растеж, на който съвместно с бизнеса ще бъдат разглеждани и решавани неотложни икономически проблеми.

От икономическото министерство са изразили уверение, че всички предложения и въпроси, поставени от бизнеса, ще бъдат внимателно разгледани и ще им се даде отговор в най-кратък срок.

Председателят на БТПП подчерта, че обединяването на усилията на двете институции е в полза на българския бизнес и Палатата ще продължи да съдейства на Министерството по въпроси, касаещи българската икономика.

 

fallback
fallback