fallback

Hewlett Packard с леко песимистична прогноза преди да раздели бизнеса си

Коментар на Джули Хайман за телевизия Bloomberg от Ню Йорк

26.11.2014 | 15:44 Автор: Георги Стоянов

Наистина печалбата за акция достига 1,06 долара, така че тя съвпада с прогнозираната.

Прогнозата на компанията за следващото тримесечие обаче е малко по-песимистична.

Печалбата за акция за първото тримесечие се очаква да е 89 до 93 цента. Анализаторите очакваха около 93 цента.

Това е дори още по-важно от самите резултати за тримесечието. Всяка новина за разделянето на компанията на PC и принтерите от една страна и корпоративния хардуер и услуги от друга, е важна. Плановете за това бяха обявени през октомври.

Очакваше се, че може би през това тримесечие PC бизнеса на HP ще се представи по-добре, тъй като компанията се опитва да извърши този преход към облачните технологии, който много техни конкуренти вече направиха.

Ще продължим да следим тези цифри, но на пръв поглед изглежда, че през това тримесечие резултатите като цяло отговарят на очакванията.

Приходите са съвсем малко по-ниски, но нека кажем, че са в съответствие. Единствено прогнозата може би е леко песимистична.

 

В ексклузивно интервю на 18 март 2015 Жан-Пол Вагнер, старши вицепрезидент на Хюлет-Пакард, коментира как компанията ще осъществи разделянето на звено опериращо с конпютрите и принтери НР Enterprise, и НР Inc, което ще отговаря за услугите за Дориана Ранкова от Investbook.

 

Жан-Пол Вагнер, Старши вицепрезидент на Хюлет-Пакард, коментира как компанията ще осъществи разделянето на звено опериращо с конпютрите и принтери НР Enterprise, и НР Inc, което ще отговаря за услугите.

Това се очаква да стане на 1 ноември 2015.

Жан-Пол Вагнер съобщи в ексклузивното интервю за Дориана Ранкова в Investbook, излъчено на 18 март 2015, че оперативно компанията ще е готова тримесечие по-рано, за да се тестват процесите.

Прочети още на: http://www.bgonair.bg/investbook/2015-03-18/nr-razdelya-biznesa-si-v-dve-kompanii-zashto-i-kak  

fallback
fallback