Валутен скандал: замесиха и Goldman Sachs

19.11.2014 | 08:07
Валутен скандал: замесиха и Goldman Sachs

Goldman Sachs, досега незасегната от скандала с предполагаемите манипулации на валутните курсове, уволни един от най-известните си трейдъри, замесен в аферата, съобщи АФП.

Франк Кахил от лондонския офис на банката е напуснал, съобщи говорител на институцията за агенцията.

Това е първият случай, в който Goldman Sachs е замесен в скандала.

Според запознати със случая Кахил е бил част от екип, участвал в действия, които бяха осъдени от регулаторите на Великобритания, Швейцария и САЩ, които наложиха глоба от общо 4,26 млрд долара на шест големи банки: Citigroup, JPMorgan Chase, HSBC, UBS, RBS и Bank of America миналата седмица.

Кахил работи в банката от 2012. Той е бил идентифициран като участник в транскриптите, публикувани в рамките на споразумението на HSBC с британските и американските регулатори, съобщава Bloomberg, цитирайки неназован източник, запознат със случая.

„Това се отнася за периода преди да е започнал да работи за Goldman Sachs, каза Майкъл Дювали, говорител на базираната в Ню Йорк банка.

HSBC се съгласи за плати 618 млн долара в рамките на споразумението на шестте банки и регулаторите заради манипулация на валутните курсове. Американското Министерство на правосъдието работи с Фед, а британският Офис за измами в големи размери води разследването.