fallback

Индия подписа търговско споразумение с Австралия

Коментар на Сунанда Джаясейлан за телевизия Bloomberg от Бомбай

18.11.2014 | 12:12 Автор: Георги Стоянов

В изявление по-рано тази сутрин премиерът Моди обеща да постави Австралия в центъра на стратегията си за развитие на икономиката и за гарантиране на сигурността в региона, подчертавайки, че ще позволи на Австралия да играе ключова роля в задоволяването на огромния енергиен апетит, който изпитва Индия, докато икономиката й се разраства.

Той говори пред обща сесия на парламента по-рано тази сутрин. Премиерът подчерта, че иска по-силни икономически връзки между двете страни и по-сериозно сътрудничество в областта на информационните технологии, туризма, образованието и земеделието.

 

Още по темата

Той изрази подкрепата си за проекти свързани с доставките на въглища, природен газ и разработването на възобновяеми енергийни източници.

Спомняте си, че вчера индийският конгломерат Adani обяви, че ще разработят мина за добив на въглища в Австралия за 7 милиарда долара. Компанията има апетит за австралийски въглища, злато и мед.

Индия е 10-тият по големина търговски партньор на Австралия, като търговският стокообмен между двете страни достига близо 15 милиарда долара, включително услуги.

Премиерът Моди казва, че иска да разшири тази търговия.

 

fallback
fallback