Путин смята да накаже валутните спекуланти

10.11.2014 | 21:18
Путин смята да накаже валутните спекуланти

Руският президент Владимир Путин смята да накаже валутните спекуланти, съобщи РИА Новости.

"Централната банка и правителството внимателно наблюдават това, което става в икономиката, включително и лихвите, по които се дават кредитните ресурси в реалния сектор на икономиката" каза Путин, цитиран от РИА Новости.

Още по темата

Путин се надява, че последните стъпки но руската централна банка в областта на валутната политика ще нормализира ситуацията: фундаменталните фактори за толкова слаба рубла няма - съобщава агенцията. Има възможност да се наказват предизвикващите спада спекуланти, заяви Путин.

"Сигурно знаете, че в последно време националната ни валута, рублата, бе обект на спекулативни атаки. Редица стъпки на централната банка и последните, които бяха обявени днес, надявам се, ще нормализират ситуацията, защото по наше дълбоко убеждение, причина за такива дисбаланси в националната валута няма", заяви Путин на среща с директора на МВФ Кристин Лагард.

"И днес централната банка съобщи, че националната валута преминава в режим на свободно плаване, но централната банка си запазва правото да провежда интервенции тогава, когато счете за нужно", заяви руският президент.

"Както знаете, от изпълнителната власт не се намесваме в политиката на централната банка, която според закона вземасамостоятелни решения, но, разбира се, внимателно следим за това, което става и ще се стараем с общи усилия да изпълним задачите на растежа, които стоят пред нас".