fallback

Полезна или вредна е имиграцията за Великобритания

Ново изследване показва някои изненадващи факти

05.11.2014 | 15:57 Автор: Велко Каменов

Изследване, направено от двама водещи икономисти от Лондонския университетски колеж, показва, че във Великобритания не трябва да са недоволни от имиграцията. Изследването показва, че имигриралите във Великобритания европейци са донесли на хазната печалба от 20 милиарда паунда за периода между 2000 и 2011. С други думи данъците,платени от имигрантите, са с 20 милиарда паунда повече от социалните придобивки, получени от тях за периода, който обхваща изследването. 5 от тези 20 милиарда са дошли от имигранти от Източна Европа.

Докладът разкрива още, че 60% от новите имигранти във Великобритания от Западна и Южна Европа са с висше образование. Висшистите от Източна Европа, които търсят препитание на Острова, са 25%.

Разкритията обаче не могат да отрекат контрааргумента, че имиграцията прави по-трудно намирането на работа за британците. Тезата е защитавана от Британската партия на независимостта (ЮКИП), която спечели първото си място в британския парламент през октомври.

Дейвид Грийн от дясноцентристкия мозъчен тръст Civitas изрази мнение, че фокусирайки се върху данъците и помощите пропускаме други важни аспекти от въпроса. Той заяви, че имигрантите са основно млади и образовани и представляват загуба за собствените си държави. По думите му, ако европейските държави не могат да просперират поради тази причина, в крайна сметка всички губим.

 

fallback
fallback