fallback

Разследването срещу JPMorgan ще струва на банката 5,9 милиарда долара

Коментар на Су Кийнан за телевизия Bloomberg от Ню Йорк

04.11.2014 | 12:50 Автор: Георги Стоянов

Това е изненадващо развитие. Научаваме за него от регулаторна преписка, в които JPMorgan казват, че очакват загуби в размер до 5,9 милиарда  долара, свързани със съдебни разходи до края на септември.

JPMorgan допълват, че тази сума е в горната граница на това, което те описват като приемлива вероятна загуба.

Те обявиха, че министерството на правосъдието провежда криминално разследване на валутните им операции, подчертавайки че те съдействат на разследването.

Те също така са разследвани и от Комисията за търговия с фючърси, както и от регулатори във Великобритания и други страни.

Цитат от документа разкрива, че тези разследвания са фокусирани върху  валутните операции на банката, както и върху контрола върху тези операции.

Трябва да споменем, че това се отрази на акциите им и отново привлича вниманието върху банка, която стана обект на множество федерални разследвания.

Отново повтарям, в този случай разследването е криминално по своята същност и определено ще се отрази на търговията с акциите на компанията през следващите няколко дни.

Междувременно имаме дост други акции, които отчитат движение главно във връзка с корпоративни резултати. Движението на акциите на JPMorgan обаче е свързано с тази регулаторна преписка.

 

fallback
fallback