fallback

Samsung с най-ниската печалба четвъртото тримесечие на 2011

Коментар на Шери Ан за телевизия Bloomberg от Хонконг

30.10.2014 | 11:16 Автор: Георги Стоянов

Резултатите на Samsung не изглеждат много добре днес. Компанията публикува най-слабата корпоративна печалба от близо 2 години.

През третото тримесечие нетната печалба се е свила до 4 милиарда долара. Тук изключваме печалбата, отнасяща се до миноритарни дялови участия.

Това е най-ниската печалба от четвъртото тримесечие на 2011. Тези резултатите не оправдаха очакванията на анализаторите.

Още по темата

Samsung е изправен пред силна конкуренция. Като световен крал на смартфоните, те управляват от доста време, но сега са изправени пред нарастваща конкуренция в лицето на Apple и по-евтините китайски устройства.

Оперативната печалба на мобилното подразделение на компанията – традиционно то генерира най-големият дял от печалбата – неговата печалба се е свила до 1,7 трилиона вона от рекордните 6,7 трилиона вона година по-рано.

При това анализаторите казват, че ситуацията не изглежда много добра и че е малко вероятно тези резултати да се подобрят, особено на китайския пазар, който е основен виновник за спада, заради свиването на продажбите там.

Търсенето на персонални компютри обаче, това помогна на бизнеса с чипове и полупроводници на Samsung. Там нещата изглеждат по-добре.

Печалбата от подразделението за чипове на Samsung достигна 2,26 трилиона вона и анализаторите казват, че тази печалба ще продължи да нараства.

 

fallback
fallback