Резултатите на Apple изненадаха приятно анализаторите

Коментар на Кори Джонсън за телевизия Bloomberg

21.10.2014 | 13:00 Редактор: Георги Стоянов
Резултатите на Apple изненадаха приятно анализаторите

Печалбата за акция достига 1,42 долара при очаквани 1,30 долара, което е изключително добре. Приходите за тримесечието достигат 42,12 милиарда долара, докато очакванията бяха за 39,91 милиарда. Кори, резултатите надхвърлят очакванията отвсякъде.

Кори Джонсън: Да, това е на годишна база. Самият аз бях изненадан, докато записвах цифрите. Така че имаме 12% ръст на приходите на годишна база на една от най-големите като пазарна капитализация компании в света.

Печалбите за акция са подкрепени от обратното изкупуване на акции, което беше предприето по-рано.

Така че при ръст на приходите от 12%, нарастването на печалбата за акция е дори още по-силно и достига 20%. Печалбите на тази толкова голяма компания са страхотни.

Гледам резултатите на екрана пред мен. Приходи за тримесечието от 42,12  милиарда долара.

Печалба за тримесечието от 8,5 милиарда долара. Така че при ръст на приходите от 12%, Apple има ръст на реалната си печалба от 13%.

Очевидно бизнесът на годишна база се разраства и става все по-печеливш. Имам предвид може ли да си представите бизнес като този? Те имат най-мащабният бизнес, който някога са имали. Дори пред представянето на новия си продукт iPhone6 и iPhone6+ те успяха да постигнат най-печелившото тримесечие, което някога са имали, както и да постигнат най-високите приходи, които някога са имали за четвъртото тримесечие на фискалната година.