fallback

Samsung и Facebook преговарят за общ смартфон

Коментар на Шери Ан за телевизия Bloomber от Хонконг

14.10.2014 | 16:35 Автор: Георги Стоянов

Това са все още спекулации нали така? Нека се обърнем към фактите. Какво знаем за сега?

Шери Ан: За сега, това което знаем,  е че ще се срещнат тази вечер. Зукербърг пристига в Сеул днес и те ще се срещнат и ще вечерят.

Местните медии казват, че те ще обсъдят този нов телефон и разговорите може дори да включват дата за неговата премиера.

Не знаме много подробности за сега. Само факта, че също така ще присъстват оперативният директор на Facebook Шърли Сандбърг и президентът на подразделението на мобилното и IT подразделение на Samsung.

Така че анализаторите казват, ок, ключови фигури ще присъстват на срещата, така че може да излезе нещо от нея.

Интересно е, че те не я крият, те не провеждат тези срещи тайно …

Шери Ан: Това е всъщност тяхната трета среща. Зукербърг вече се срещна с председателя на Samsung Lee Jae Yong. Последният път,  когато се срещнаха беше преди само 3 месеца и за това анализаторите прогнозират, че може да имаме Facebook телефон, направен от Samsung, много скоро.

Точно така. Това обаче не е първият подобен случай.

Шери Ан: Те първо работиха с HTC. И там нещата не се получиха толкова добре, колкото очакваха. Така че Facebook търсят друг производител.

Какво ще кажете за Зукербърг? Това не е единственият град, който той ще посети в тази част на света. Мисля, че той се срещна с новоизбрания индонезийски президент.

Шери Ан: Той всъщност беше в Индия, а сега е в Индонезия и той наистина се срещна с президента Джоко Уидодо. Това беше в понеделник.

На срещата те разговаряха за осигуряване на по-широк достъп до интернет. Президентът Джоко Уидодо иска да насърчи създаването на нови работни места и растежа в страната си и Зукербърг казва, че достъпът до интернет ще помогне за това. Той обаче вижда и някои предизвикателства в това отношение.

"Има много различни бариери за това. Много хора по света не разполагат с инфраструктурата, за да се свържат с интернет. Някои хора пък не могат да си го позволят. Има и много културни и социални причини защо много хора все още не използват интернет и това, което се опитваме да направим чрез Facebook  и internet.org е да работим с различни организации, за да се справим с тези бариери", казва Марк Зукербърг, изпълнителен директор на Facebook.

Шери Ан: И internet.org, разбира се, е проектът на Facebook за насърчаване на достъпа до интернет по света.

Пътуването обаче не беше изцяло свързано с работа за  Зукерберг. Той посети храм в централна Ява, където се снима и след това качи снимките във Facebook.

 

fallback
fallback