fallback

Трите финансови стратегии с най-голяма възвращаемост: Ned Davis

07.10.2014 | 08:32

Кои са трите финансови стратегии, които носят най-голяма възвръщаемост на капиталовия пазар?

Ето част от отговора на този въпрос, поднесен от експертите на Ned Davis Research.

Обикновено инвеститорите делят компаниите по икономически сектори, но в Ned Davis предприемат различен подход и ги класифицират по това каква стратегия прилага мениджмънтът.

Акциите на компаниите, които се фокусират само върху американския пазар, са поскъпнали със 7,1% през септември.

Тези, които се съсредоточават върху инвестициите в производството, са нагоре с 6,2 на сто, а генераторите на кеш скачат с над 5%.

За сравнение широкият индекс S&P 500 пада с 1,6 на сто.

Това са някои от стратегическите решения, които биват възнаградени от пазарите.

Ето какво още направихме - взехме идеята на Ned Davis и се опитахме да класифицираме компаниите от S&P 500 по тези три критерия и да видим кои от тях покриват и трите.

И така - 429 фирми регистрират ръст на паричните потоци, други 141-на увеличават капиталовложенията и, любопитно, само 94 от всичките 500 се концентрират върху американския пазар.

Това има значение, защото на фона на поскъпването на щатския долар с близо 9% за последните две седмици, износителите понесоха удари, а тези компании не са засегнати от валутния курс.

Оказа се, че само 12 компании покриват и трите изисквания. ето ги и тях - Cablevision, Dollar General, Entergy, Frontier, Coles, LabCorp, Lorillard, Macey's, Pinnacle West, Republic, Wallgreen, Midstream Communications.

Книжата на тези 12 компании поскъпват средно с 18% от началото на годината

fallback
fallback