Френско-българската търговско-промишлена камара на 9г.

18.09.2014 | 19:00
Френско-българската търговско-промишлена камара на 9г.

Над 1,2 милиарда евро са френските инвестиции в България от 2005 досега, заяви пред Bulgaria On Air Стефан Дюлае, изпълнителен директор на Френско-българската търговско-индустриална камара.

Организацията отбеляза деветата годишнина от създаването си на 17 септември 2014 с прием в резиденция Лозенец в столицата, където послещна много гости, сред които членове на камарата, партньори и представители на правителството.

На тържественото събитие бе обявен фициално новият имидж на камарата: Френско-българска търговско-индустриална камара.

Нейният председател, Стефан Дюлае обясни необходимостта от промяната със засилване и подобряването на индустриалното френско-българско сътрудничество.

Френският посланик във България, Н.Пр. Ксавие Лапер дьо Кабан съобщи, че износът на българските фирми към Франция бележи значителен растеж, на фона на продължаващите усилия по запознаване на френските инвеститори с възможностите на България.

 

Най-голям дял на френските инвестиции в България са направени в секторите промишленост- 58%, и финанси- 28%, съобщава Камарата.

Въпреки политическите сътресения в България, френските предприемачи са оптимисти, че икономическата среда у нас ще се подобри след изборите на 5 октомври.

 

Още за бизнес нагласите на френските инвеститори очаквайте в специално интервю за България он ер.

От видеото може да видите коментар на вицепремиера Екатерина Захариева и френския посланик у нас Ксавие Лапер дьо Кабан за съвместната работа между френския и българския бизнес.