fallback

Jimmy Choo очаква пазарна капитализаця от 1 милиард лири

Коментар на Керълайн Хайд за телевизия Bloomberg

24.09.2014 | 11:37 Автор: Георги Стоянов

Листването на Лондонската фондова борса може да се случи още следващия месец. Говорим за поне 25% акции на Jimmy Choo.

JAB Holdings ги държи в момента. Това е компания за дялови инвестиции. Jimmy Choo, може да видите някои от рекламите им тук. Луксозни обувки, но също така чанти, колани, парфюми.

Те, разбира се, станаха много известни покрай Carrie Bradshaw и Сексът и Градът. Това е компания, която беше развита от няколко фонда за дялови инвестиции.

В нея са участвали 3 други фонда за дялови инвестиции преди JAB, който купи своя дял през ноември 2011 за половин милиард британски лири.

Интересно е, че те вече успяха да удвоят парите си. Защото валюацията се очаква да достигне 1 милиард лири.

През 2011 ги купиха за половин милиард лири. За това се говори от март. Марк, може би би искал да кажеш нещо и ти, защото това не е просто компания за дамски аксесоари.

Така или иначе, те искат да се разрастват. Те имат 100 магазина, но искат да навлязат и на азиатския пазар.

Те се продават като топъл хляб в Китай, защото успяха да запазят тази аура на ексклузивност.

Gucci и Loui Vuitton станаха твърде големи и са навсякъде. В същото време аксесоарите на Jimmy Choo са все още доста редки в Китай.

Всички обаче познават марката и копнеят за нея. Аз обаче искам да знам, какво мисли Tamara Mellon, защото тя създаде тази марка през 1996 с Jimmy Choo, който е дизайнер.

Тя напусна компанията през 2011 и от тогава написа една доста добре продавана книга, в която тя всъщност изразява презрението си към компаниите за дялови инвестиции.

Тя се чувства предадена. Тя не харесва начина, по който тези мъже, според нея, са унищожили нейната марка, за да постигнат целите си.

Така че е интересно да проследим нейната реакция, защото те определено успяха да разраснат бизнеса доста. 995 лири за чифт черни сандали с диамантен блясък.

Интересна е тенденцията обаче, защото това е поредната компания, която се опитва да набере средства, за да расте.

Както това направиха Moncler, Brunello Cucinelli, Salvatore Ferragamo… Тези италиански марки наистина успяха да продадат дялове и с това да насърчат инвестициите.

Определено JAB искат да направят нещо подобно и досега те наистина успяват да увеличават стойността на компанията на фона на добрите продажби.

Видяхме, как техните продажби се увеличиха с около 9% през първата половина на годината и с около 15% през миналата година.

 

fallback
fallback