fallback

Руското правителство одобри списък на забранените за внос на храни от редица страни

Медведев подписа правителствено постановление за пълна забрана за доставки на говеждо, свинско, пилешко, риба и др.

07.08.2014 | 11:40 Автор: Мариета Иванова

Руското правителство утвърди списък на чуждестранната продукция, върху която се налагат санкции за внос, съобщи премиерът Дмитрий Медведев на днешното заседание, предаде ИТАР-ТАСС.

С решението се изпълнява указа на президента Владимир Путин от 6 август,  „За прилагането на някои специални икономически мерки с цел гарантиране на сигурността на Руската федерация“.

Документът въвежда ограничения за внос на селскостопанска продукция за период от една година на страните, подкрепящи санкциите срещу Москва. В указа е отбелязано, че тези мерки са приети „с цел защита на националните интереси на Руската федерация“.

Путин възложи на правителството да определи списъка на земеделските продукти, суровини и храни, които попадат в обхвата на документа, както и на конкретните действия, необходими за неговата реализация.

Медведев е подписал правителственото постановление за пълна забрана на доставките на говеждо, свинско, пилешко, риба, сирена, мляко и плодове от Австралия, Канада, ЕС, САЩ и Норвегия за следващите 12 месеца.

fallback
fallback