fallback

Община Русе подготвя поредица инициативи за развитие на местния бизнес

Представители на бизнеса в Русе обсъдиха как да превърнат града в предпочитано място за живот

26.07.2014 | 16:41 Автор: Мариета Иванова

Представители на бизнеса в Русе дискутираха как града да се превърне в още по-атрактивно място за живеене, работа и предприемачество. Община Русе планира поредица от инициативи, които да подпомогнат за развитието на местния бизнес у нас и в чужбина и подобряване на взаимодействието с местната администрация.

Дебатът бе съсредоточен около общите проблеми, потребности и интереси и разработването на ефективен модел за икономически растеж на Русе.

„Община Русе управлява два пъти по-голям бюджет от собствения си. Близо 200 милиона по еврофондове, привлечени по различните оперативни програми,” посочи кметът на Русе Пламен Стоилов. – „Аз вярвам, че в края на следващата година, когато те на 100 % ще бъдат усвоени, средата, в която бизнесът ще работи и ще се развива, ще бъде съвсем различна и много по-благоприятна”.

Някои от присъстващите бизнесмени възроптаха срещу настоящата такса за преминаваме по „Дунав мост”.

„Това е най-скъпият път в Европа”, заяви Валентин Петров, бизнесмен. Той допълни, че за да мине по моста от три километра, следва да се заплати таксата от 5 евро, докато за преминаване през цяла Сърбия таксата била 15 евро.

Повече по темата вижте от видео файла.

 

fallback
fallback