fallback

Делян Добрев: ГЕРБ биха гласували за актуализация на бюджета

Понякога отсъствието от пленарна зала е единственото, което ни остава, да се чуе мнението ни, заяви депутатът от ГЕРБ

08.07.2014 | 11:16 Автор: Мариета Иванова

ГЕРБ биха влезли в пленарна зала да гласуват актуализация на бюджета, заяви в Сутрешния блок на Bulgaria On Air депутатът от най-голямата опозиционна група в 42-то Народно събрание Делян Добрев.

„Знаете, че гледахме вот на недоверие към кабинета по темата „финансова политика“. В аргументите на този вот беше изложено тежкото състояние на бюджета и неизпълнение на приходната част. Това неизпълнение надхвърля 1 млрд. лева в годишен план. Така, че актуализация на бюджета е изключително необходима и ние бихме подкрепили такава актуализация в пленарна зала. Защото, ако управляващите искат да го отложат във времето и да го прехвърлят като „горещ картоф“ към следващото правителство, може да стане прекалено късно за актуализация на бюджета в края на октомври и началото на ноември“, коментира бившият икономически министър.

Добрев допълни, че ако „управляващите са поне малко отговорни, трябва да престанат да си зариват главата в пясъка, да признаят фактите – а именно, неизпълнението на бюджета, тяхната невъзможност да  съкратят разходите и да престъпят към актуализация на бюджета в името на стабилността на държавата“.

Добрев посочи, че понякога отсъствието на представителите на ГЕРБ от пленарна зала е единственият вариант да се чуе мнението им и да бъде предотвратени лоши за страната законодателни промени.

Още по темата

„Ако присъстваме в пленарна зала, ще стане обратното на това, което искат синдикатите и работодателите. Защото вместо да се изпълнят исканията им, се предлага, точно обратното. Виждате какво се случва със Закона за МВР, за Сметната палата и т.н.. Виждате какви са промените, които управляващите искат да направят със Закона за енергетиката – да се извади „Южен поток“ от европейското законодателство. Това е точно обратното на това, което България трябва да търси“, категоричен е Добрев.

 

fallback
fallback