fallback

Абеномиката ще доведе туристи в Япония

Зеб Екарт, Bloomberg, Хонконг

23.06.2014 | 14:20

В Япония има много туристически групи. Много от тях идват от Хонконг, Корея и Китай разбира се. Конфликтът между Китай и Япония за островите изглежда не е повлиял на туристите. В резултат на Абеномиката миналага година и тази година йената е по-слаба, което прави посещението на Япония по-евтино. По принцип пътуване в Япония струва скъпо. Изглежда, че тази година рекорден брой туристи ще посетят страната.

Някои обаче казват, че така се е ограничил и броят на пътуващите извън Япония, а японците обичат да пътуват по света.

Според JTB, най-голямата туристическа агенция в Япония, тази година се очакват 12 милиона туристи. Японците може да благодарят за това на Шиндзо Абе, защото слабата йена доведе до всичко това според нашето проучване. За първи път от 1970 има нетен излишък в туризма на Япония. От 44 години не е имало подобно нещо, много е интересно. Заплатите в Япония не растат и става по-трудно за хората да пътуват като нямат толкова пари. Освен това ДДС-то беше увеличено, така че не е толкова лесно за японците да ходят в чужбина, колкото беше преди. За чуждестранните туристи като нас обаче пътуване в Япония е по-привлекателно от всякога.

Визовите ограничения в Япония са доста строги, но сега се разхлабват за страни като Индонезия и Виетнам. Подобни мерки може да доведат до големи вълни от туристи, защото Индонезия забогатява и потребителският пазар там е огромен. Освен това има и подобрени въздушни връзки с Югоизточна Азия, много нискотарифни авиопревозвачи предлагат възможности.

Зеб Екарт, Bloomberg, Хонконг

Целият коментар - във видеото.

 

fallback
fallback