Индия привлича с акции на частни банки и софтуерни компании

Гари Грийнбърг, мениджър Hermes Emerging Market Fund

13.06.2014 | 15:05
Индия привлича с акции на частни банки и софтуерни компании

Интервю на Анна Едуардс и Марк Бартън от студиото на Bloomberg TV в Лондон с Гари Грийнбърг, мениджър Hermes Emerging Market Fund за развиващите се пазари.


Продължаваме да държим в нашия инвестиционен портфейл предимно индийски акции.

Заради Моди - видяхме, че той ще спечели и си казахме, че ще е добра идея да инвестираме в Индия. Пазарът там е много силен напоследък. Моди има много подходящи качества и постави правителството под личния си контрол, което е добре, защото в Индия нивото на корупцията по принцип е високо.

Очаквам пазарът в Индия да се успокои в краткосрочен план и това, което е спечелено ще бъде систематизирано. Пазарът трябва и да се нагоди към факта, че през следващите няколко месеца няма да има висок икономически ръст там. С правилния лидер начело на държавата и добър централен банкер бъдещето изглежда много по-светло за Индия.

Какви компании представляват възможност?

Може би в момента инвеститорите трябва да мислят по начин, различен от масовия и би било добре да се насочат към акциите на частни банки и софтуерни компании.

Пазарът в този сектор беше стабилен и индийската рупия беше много стабилна. Това няма да остане така в дългосрочен план. Индийската икономика е структурирана по такъв начин, че рупията да бъде евтина.

В Китай има забавяне на имотния пазар и построените жилища със сигурност са прекалено много.

Цялото интервю - във видеото.