fallback

Ангел Ирибозов: Инвеститорите в хазартния бизнес имат нужда от предвидимост

Върви се към хармонизация на хазартното законодателство в европейските държави, коментира той

13.06.2014 | 11:31 Автор: Мариета Иванова

Инвеститорите в хазартния бизнес имат нужда от предвидимост, коментира в Сутрешния блок на Bulgaria On Air председателят на УС на Българската търговска асоциация на производителите и организаторите от игралната индустрия Ангел Ирибозов. В този смисъл е необходима и национална стратегия, която да отразява ясни правила за инвеститорите, поясни той. Експертът посочи, че игралният туризъм има потенциал за развитие у нас. На въпрос на водещата Йоанна Николова какво е необходимо, за да се превърне страната ни в Лас Вегас на Балканите, Ирибозов подчерта, че имаме добра регулация, като е необходима добра данъчна среда и предвидимост за инвеститорите.

Попитан какъв е размерът на приходите от хазартния бизнес, Ирибозов сподели, че „между 8 и 10% по Закона за корпоративно подоходно облагане влизат в хазната, което не е малко в сравнение с други приходи“.

Той посочи още, че данъчните изменения, свързани с онлайн хазарта, са дали тласък да развитието му.

„Онлайн регулацията е един нов сектор и винаги могат да възникват някакви въпроси. Необходимо е да мине един преходен период“, коментира Ирибозов.

Той посочи, че от началото на годината са издадени 11 лиценза на онлайн хазартни оператори, което по думите му на на фона на други страни не е малко.

Експертът посочи още, че се върви към хармонизация на хазартното законодателство в европейските държави.

Вижте цялото интервю от видео файла.

 

fallback
fallback