Кой ще спечели световното по футбол?

Коментар на Миа Саини от Bloomberg Television

30.05.2014 | 12:45 Редактор: Мариета Иванова
Кой ще спечели световното по футбол?

Световното първенство  по футбол скоро ще започне в Бразилия. Бразилската икономика, от друга страна продължава да има проблеми заради по-слабото търсене от Китай, политическата несигурност и продължаващите структурни проблеми, коментира анализаторът на Bloomberg Миа Саини.

„Няма много радостни новини около икономиката, но бразилците могат да се радват на резултатите на националния си отбор. Бразилия е рекордьор по спечелени световни купи- 5. Въпросът е дали може да спечели шеста?

Според Goldman Sachs  точно това ще стане, защото те препоръчват купуването на бразилски акции. Ако Бразилия спечели купата, това ще повлияе добре на пазара за акции. От Goldman предсказват, че Бразилия ще победи Аржентина с 3 на 1 на финала като преди това Испания и Германия са отпаднали на полуфиналите. Според прогнозите Бразилия има почти 49% шанс да спечели световното, следва Аржентина с 14% и Германия с малко над 11%.

По исторически данни пазарът за акции ще тръгне нагоре в седмиците след евентуална победа на финала. Инвеститорите, обаче, трябва да са бързи.

Един от авторите на доклада  на Goldman Sachs - Питър Опенхаймер, отбелязва следното: „Нацията, която спечели, не задържа дълго време печалбите си.”

Затова подбирането на подходящия момент е ключово“, обобщава анализаторът на Bloomberg,

Вижте пълният коментар от видео файла.