fallback

Италиански компании планирали инвестиции за 500 млн. евро в България

Само 100 млн. от тях са за „Девня Цимент“ , съобщи Даниела Бобева в Рим

23.05.2014 | 13:08 Автор: Мариета Иванова

Италиански компании планират да инвестират около 500 милиона евро у нас. Това съобщи вицепремиерът по икономическото развитие Даниела Бобева след среща с представители на италианския бизнес в Рим.

„Започнах да убеждавам представителите на компаниите тук, като разказвам за добрите условия и климат, но се оказа, че повечето вече имат бизнес и имат намерение за инвестиции в България. По мои изчисления инвестициите са в рамките на 500 милиона евро, като само 100 милиона са в „Деня Цимент“,“ заяви Бобева.

Вицепремиерът посочи, че интересът бил основно към малки ВЕЦ-ове, а проектите за инвестиции в тях вече са в напреднал етап.

„Няколко от фирмите, които са в текстилната промишленост, също инвестират. Има интерес и в селскостопанския бизнес към еко- био-земеделие, където вече има инвестирани около 40 – 50 милиона и се очакват още 20 млн. да бъдат вложени там“, коментира Бобева.

Тя подчерта, че по време на срещата имало и критики. - „Някои от фирмите, инвестирали във фотоволтаичния сектор срещат проблеми със въведената такса“, посочи още Бобева.

 

fallback
fallback