Стойнев: никой не е коментирал валутния борд

29.04.2014 | 22:08
Стойнев: никой не е коментирал валутния борд

Министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев се обяви против предложението на бизнеса България да излезе от валутния борд.

Никъде не е обсъждано, това е предложение на бизнеса, което отхвърлям, заяви Стойнев в Пазарджик. За нас цел е финансовата стабилност в държавата, заяви министърът. "Никой не е коментирал в правителството и никой няма да позволи да се пипа валутния борд. Идеята дойде от бизнеса" - каза Стойнев.

Следващият месец ще стане ясно дали ще има увеличение на цената на тока. Това става ясно ден, след като трите ЕРП-та поискаха по-високи цени на електроенергията от първи юли. В Пазарджик енергийният министър Драгомир Стойнев заяви, че подкрепя становището на ДКЕВР да бъде отложено решението й по този въпрос.

Той коментира и цената на тока. "Що се касае до въпроса ви за цената на тока, трябва да мине регулаторния период, а той започва на 1 юли 2014, така че дотогава само ДКЕВР може ясно да заяви, възможно е през юни, спрямо разчетите, спрямо подаденото от ЕРП-тата, дали цената ще се увеличава, ще намалява или ще остане същата."

За срещата на Стойнев с предприемачите от Пазарджик - в статията тук.

Изказването на министър Стойнев - във видеото.