fallback

Цените на жилищата в Китай продължават да се повишават

Правителството в страната прави опит да овладее кредитната експанзия.

18.04.2014 | 14:51 Автор: Мариета Иванова

Цените на жилищата в Китай продължават да се повишават, става ясно от коментар на Bloomberg Television. През март имотите поскъпват в 56 от общо 70-те града, включени в националната статистика.  

„През февруари беше отчетен ръст в 57 града. Става въпрос за разлика само от един град, който вероятно е сред по-малките и повечето хора може би дори не са чували за него. Единствено там цените се понижават. Иначе общата статистика за старото и новото строителство показва ръст в цените на имотите в най-големите градове - Пекин и Шанхай, например. В тези два мегаполиса новите жилища поскъпват с 0,4% на месечна база. Докато при старото строителство се наблюдава повишение от 0,2% в Пекин и Шанхай”, коментира Зеб Екърт от Bloomberg Television. Той допълва, че измененията не са драматични, както и реакцията на пазарните участници.

Другата важна новина за китайския имотен пазар е свързана с опитите на правителството да овладее кредитната експанзия. Въпреки вложените усилия, търсенето на жилища и цените остават стабилни като тенденция, особено в по-големите градове на страната, посочва Екърт.

fallback
fallback