AIMS: Ключът към устойчиво развитие е в комбинацията на финансовото с нематериалното стимулиране

Фирмите, реализирали такава политика, отчитат по-добри резултати

08.04.2014 | 16:53 Редактор: Боян Христов
AIMS: Ключът към устойчиво развитие е в комбинацията на финансовото с нематериалното стимулиране

Индивидуалното представяне на служителите е един от най-важните фактори при увеличение на заплатите. Това става ясно от годишното проучване на консултантите от AIMS за мотивацията на служителите.Ключът към устойчивото развитие на една организация и предимството в привличането и задържането на кадрите, от които има нужда бизнесът е фирмената политика, която комбинира финансовото и нематериалното стимулиране.

През последните 19 години консултантите от AIMS прожвеждат годишно проучване на фирмените политики и нива на възнаграждение и съдействат на клиентите си в създаването на пакети от възнаграждения с ефективни средства за мотивация. Фирмите, реализирали такава политика твърдят, че отчитат въздействието върху качеството на работа на своите служители, и по-добрите резултати за компанията. Успешната мотивационна схема обаче е балансиран подход между парично възнаграждение на човек и признанието на неговите усилия.

"В контекста на цялата страна, знаем колко негативни са нагласите на хората, когато дойде темата за възнаграждението. Нека да не забравяме, че възнаграждението е функция и от ефективността, и от придадената стойност, която компанията получава от това, че работи с даден човек", коментира консултант

По думите на консултантите от AIMS, все повече компании в България предлагат конкурентни възнаграждения, а служителите им повишават професионалните си умения.