fallback

Ръст на продажбите на подаръци и цветя очакват търговците в САЩ

Празникът на влюбените отдавна се е превърнал в доходоносен бизнес.

14.02.2014 | 16:01

В деня на любовта за католическия свят търговците на цветя очакват ръст на приходите от продажби на цветя, картички и различни романтични подаръци. Прогнози сочат, че само днес в САЩ ще бъдат продадени над милиард картички и милиони букети с рози.

Проучване показва, че за „Свети Валентин“ американците тази година ще бъдат похарчени близо 17 милиарда долара. Интересен факт е, че мъжете отделят повече средства за своята любима- средно около100 долара, докато нежния пол - два пъти по-малко.

Ирландците пък се очаква да похарчат 45 милиона паунда през тази година за Деня на влюбените. Това е с 8 милиона паунда повече отколкото през 2013.

Сред най-често подаряваните подаръци са картички с послания, вечеря в ресторант, цветя, кутия шоколадови бонбони, бижута. Затова празникът е хем вкусен, хем ароматен, хем лъскав.

В Съединените щати тази година се очаква ръст в продажбите на сладки изкушения с 1,9 на сто до малко над 1 милиард долара. Това е най-голямата сума от 2009 година насам, сочат прогнозите на Националната асоциация на производителите на сладкарски изделия.

Цветята също са търсен подарък. Само миналата година отвъд Океана са продадени около 233 милиона рози.

„Свети Валентин“ не е празник само на двойките. На този ден хората показват чувствата си и към членовете на семейството, приятели, колеги и не на последно място домашните любимци. Повече от 19% от американците купуват подаръци и за тях, като отделят средно по 5,50 долара.

За да зарадвате половинката си и да изразите чувствата си, не е необходимо да похарчите цяло състояние. Какъвто и подарък да изберете, важно е да го поднесете от сърце. Парите не могат да купят любовта. Въпреки това малките усилия да направите мил жест точно на 14 февруари, ще бъдат оценени.

fallback
fallback