ЕК трябва да получи мандат за предоговаряне на споразуменията по „Южен поток“

Такъв призив към гръцкото председателство отправи заместник-председателят на Комисията по външни работи на Европейския парламент Андрей Ковачев.

18.01.2014 | 13:53
ЕК трябва да получи мандат за предоговаряне на споразуменията по „Южен поток“

Европейският съвет да даде мандат на Европейската комисия за предоговаряне на споразуменията по „Южен поток“. Такъв призив към гръцкото председателство отправи заместник-председателят на Комисията по външни работи на Европейския парламент Андрей Ковачев. Шестте страни, сключили споразумения с Москва за Южен поток, дадоха мандат на комисаря Йотингер за предоговаряне на споразуменията между тях и Русия така, че те да отговарят на европейските норми.

По думите му не е особено редно европейското законодателство да бъде адаптирано спрямо Русия. „Дори Барзу е категоричен, че ако Русия откаже да се съобрази с нормативите на общността, страната ще бъде дадена на съд“, обясни Ковачев.

Още по темата, както и какво каза Европейския парламент на британските и други политици, които напоследък се включиха в словесната истерия срещу емигрантите от България и Румъния и какво предстои на Сърбия в преговорите за еврочленство, гледайте в предаването „Брюксел 1“ днес от 18.00 часа по телевизия Bulgaria On Air.