fallback

Данъкът от 20% е дискриминационен, твърдят ВЕИ производители

Кенет Лефковиц се срещна с парламентарния шеф Михаил Миков.

03.12.2013 | 18:07

Председателят на Надзорния съвет на Българската ветроенергийна асоциация Кенет Лефковиц се срещна с председателя на Народното събрание Михаил Миков по повод предложението за въвеждане на 20 на сто такса върху приходите за ВЕИ-тата, съобщи Dnes.bg.

"Ние изразихме нашето пълно несъгласие с тази мярка", заяви Лефковиц и настоя, че бъдещият нов данък е дискриминационен и е приет от бюджетната комисия на тъмно и без никакво обществено обсъждане или обосновка."Имахме възможност да изразим нашите позиции. Доколко те ще бъдат приети, ще видим. Той (Михаил Миков - бел.ред.) търси решение. Той обаче търси политическо решение, какво ще бъде политическо приемливо – това е друг въпрос", заяви Кенет Лефковиц.

От думите му стана ясно, че той и работещите във ВЕИ сектора са готови на протести.

"Аз идвам от протест, трябваше да свалям свирката, за да ме пуснат в Народното събрание", отбеляза експертът.Кенет Лефковиц допълни, че пред Миков е изразил и своите предложения и вижданията на бранша."Настояхме вместо тази мярка, да има ускоряване на балансиращия пазар за енергия, което ще доведе до събиране на приходи в Електроенергийния системен оператор", каза той.

По думите му въвеждането на борса за ток също ще е положителна мярка.

"Това ще е от полза за всички – и за производители и за потребители", категоричен бе Кенет Лефковиц.

fallback
fallback