Томислав Дончев: Всяка непремерена дума за еврофондовете струва много скъпо

Ще бъда още по-доволен, ако усвояването на европейските средства са още по-големи, коментира депутатът от ГЕРБ

22.11.2013 | 11:00
Томислав Дончев: Всяка непремерена дума за еврофондовете струва много скъпо
Томислав Дончев: Всяка непремерена дума за еврофондовете струва много скъпо

Всяка непремерена дума по отношение на работата по усвояване на европейските средства струва много скъпо, вероятно десетки и стотици хиляди евро, коментира в ефира на Bulgaria On Air депутатът от ГЕРБ и бивш министър по усвояването на еврофондовете Томислав Дончев. По думите му е недопустимо представител на държавата на ниво министър и вицепремиер да каже, „че контролната система в България не работи“.

„Това се чете много внимателно в Брюксел“, подчерта Дончев.

Депутатът от ГЕРБ и бивш министър заяви още, че ще бъде още много доволен, ако разплатените европейски средства станат още повече. Дончев уточни, че ръстът в разплащането на парите по различните европейски програми е лесно обясним пред факта, че „при управлението на ГЕРБ имахме договорена рамка, сключени договори и стартирали проекти“.

По отношение на евентуалното спиране на средства по Оперативна програма „Околна среда“ Дончев коментира, че е добре да се обсъждат след като има повече данни от одитния доклад на Европейската комисия по случая и на съответната кореспонденция с ресорното министерство.

„Въпросната кореспонденция по повод този одитен доклад реферира към първите проекти по ОП „Околна среда“ и първите процедури по ЗОП, които са са правени през 2008, а плащанията са били 2009-2010 г.“, коментира Дончев.