fallback

Георги Табаков: Бизнесът има нужда от стимули

Заявката на правителството за отварянето на нови 250 хиляди работни места, би се осъществила, но отчасти, смята председателят на Българския икономически форум.

16.11.2013 | 14:39

Не е важно, колко работни места ще се открият, в новия програмен период, а как ще бъдат стимулирани, частниците у нас, каза в ефира на Bulgaria On Air Георги Табаков, председател на Българския икономически форум.

По думите му, първо трябва да се обърне сериозно внимание на това как се стимулират малките и средни предприятия у нас с помощта на европейските средства. За да просъществува малкия и среден бизнес в България, най-важното е първоначалното финансиране. Според Табаков, заявката на правителството за отварянето на нови 250 хиляди работни места, би се осъществила, но отчасти.

По думите му един от начините да се справим с икономическата криза е да развиваме търговските връзки със съседите. Той уточни, че сътрудничеството със Сърбия и Турция би било от полза за страната ни, тъй като икономиките на тези държави са стабилни и са близки да нашата.

Вижте във видео файла какво каза още Табаков за селскостопанския сектор и инвестициите.

fallback
fallback