fallback

Ernst & Young: Предстои съживяване на пазара по сливания и придобивания

Мениджърите в световен мащаб са позитивно настроени за икономическото развитие и планират повече и все по-големи сделки през следващата година.

28.10.2013 | 16:59

Предстои съживяване на пазара за сливания и придобивания, сочи проучване на Ernst & Young. Мениджърите в световен мащаб са позитивно настроени за икономическото развитие и планират повече и все по-големи сделки през следващата година.

По данни на одиторската компания  Ernst & Young 35% от изпълнителните директори в световен мащаб планират придобивания през следващите 12 месеца. Това е покачване в сравнение с 25-те процента от миналата година. Отделно само 11% от попадналите в проучването очакват икономически спад през следващата година. Това е най-ниския процент от 2 години насам.

Обявените придобивания за годината са за над 1.8 трилиона долара. Това е увеличение в сравнение с 1.77 трилиона за същия период през 2012, коментира Нейра Чехич от Bloomberg Television.„Ако няма повече значителни икономически или геополитически шокове, би трябвало да видим съживяването на глобалния пазар за сливания и придобивания“, става ясно от доклада на Ernst & Young.Прогнозите са и за увеличаване на размера на сделките.Вижте повече от видео файла.

fallback
fallback