600 хиляди души работят във фамилния бизнес у нас

Семейните компании в България са 150 хиляди, стана ясно по време на форума Клуб Investor.bg.

22.10.2013 | 13:50
600 хиляди души работят във фамилния бизнес у нас
600 хиляди души работят във фамилния бизнес у нас

150 000 са семейните компании в България. Работещите във фамилния бизнес са около 600 хиляди души. Това на практика е около 60 процента от малкия и среден бизнес в страната. „Затова и фамилните компании са един от основните двигатели на икономиката у нас“, заяви председателят на Сдружението на фамилния бизнес в България Христо Илиев на форума Клуб Investor.bg, посветен на развитието на семейния бизнес.

Основните теми във форума бяха: успешни стратегии за фамилните компании, конкретни правила, които трябва да се следват по пътя към успеха и начини за финансиране на семейните проекти. Посочени бяха и добри примери и практики, които всеки предприемач би могъл да приложи. Акценти бяха поставени върху най-често срещаните проблеми при развитието на компаниите, образованието на мениджърите и спецификите в управлението на семейни фирми у нас.

По думите на Деница Димитрова, изпълнителен директор на Investor.bg, основната мисия на форума като цяло е да срещне експерти и предприемачи, които да обменят идеи за бъдещо развитие.