fallback

Френски фирми обсъдиха възможности за бизнес в Централна и Източна Европа

Добри проекти могат да бъдат предложени в сферата на eнергетиката, инфраструктурата и услугите, според експерти.

18.10.2013 | 15:00

Френските фирми имат интерес за инвестиции в Централна и Източна Европа, стана ясно по време на срещата на Асоциацията на френските  търговски и индустриални камари в София. В нея взеха участие директори на френски камари от Централна и Източна Европа. Телевизия Bulgaria ON AIR е медиен партньор на събитието.

Представители на асоциацията на френските търговски и индустриални камари обсъдиха потенциала за бизнес в  Централна и Източна Европа. Асоциацията е представена в над 100 страни по света и в нея участват около 33 хиляди френски фирми. Френски предприемачи вече са се срещнали със свои сънародници в България, които вече развиват бизнес тук.

„Френските компании имат какво да предложат на българския пазар. Тук има много френски компании. Разбрах, че има дефицити на българския пазар, които френските компании могат да покрият. Да предложат адекватни проекти в сферата на инфраструктурата, енергетиката, услугите. Тук могат  да дойдат наши компании, да развият производство, с цел да покрият потребностите на други регионални пазари“, коментира Доминик  Брунин от Асоциация на френските търговски и индустриални камари.

Асоциацията е готова да окаже подкрепа на френски фирми  за започване на бизнес в региона. Вижте и репортажа на Кремена Кръстева от видео файла.

fallback
fallback